Using an iPad with Cubase Pro 8...

Post Reply
User avatar
jono not bono
Member
Posts: 566
Joined: Thu May 09, 2013 11:43 am
Contact:

Using an iPad with Cubase Pro 8...

Post by jono not bono »

Howdy,

So I have just got myself an iPad and bought icPro and I am just wondering what else I can use the iPad for in C Pro 8? For example, is it possible to control Modulation, Pitchbend and Expression with the iPad? It would be very powerful if it is!

Thanks

Jono
Please make me stop buying stuff.

NYFC
Junior Member
Posts: 53
Joined: Tue Feb 08, 2011 12:54 am
Contact:

Re: Using an iPad with Cubase Pro 8...

Post by NYFC »

Check out qbedit from Arts Unmuted. It's a lemur template with amazing control over Cubase. You can add a page with faders to control any ccs you want. Otherwise, just get lemur for iPad and program your own controls.
iMac 5k Sierra with multiple Mac slaves
Cubase Pro 8.5
Dorico 1.0

User avatar
jono not bono
Member
Posts: 566
Joined: Thu May 09, 2013 11:43 am
Contact:

Re: Using an iPad with Cubase Pro 8...

Post by jono not bono »

I shall check it out! Thank you!
Please make me stop buying stuff.

User avatar
Home Studio 87
Member
Posts: 817
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:32 pm
Contact:

Re: Using an iPad with Cubase Pro 8...

Post by Home Studio 87 »

Lemur & iPad are your friend !
Gigabyte GA-X99P-SLI / Intel Corei7 6800k / 32 Go DDR4 / 4x SSD / Win 10 Pro x64 / UAD Apollo Twin USB / UAD2 Satellite Octo USB / UAD2 Octo PCIe / Cubase Pro 10 / VEP6 / D-Touch Cubase / Console 1 / 24 Ch X-Touch / CMC Controllers / iPad 2&3 Lemur / Komplete Kontrol S61 MK2 /

User avatar
jono not bono
Member
Posts: 566
Joined: Thu May 09, 2013 11:43 am
Contact:

Re: Using an iPad with Cubase Pro 8...

Post by jono not bono »

It looks good! What about V Control? That looks good as well!
Please make me stop buying stuff.

HammerCP
New Member
Posts: 19
Joined: Thu Jul 10, 2014 5:11 pm
Contact:

Re: Using an iPad with Cubase Pro 8...

Post by HammerCP »

I use qb v2.5 on one iPad for all Cubase controls during composition, love it. Then I switch to V-Control for my first stage of mixing so I can use the v-window function (so you can control any plugin with your iPad which works perfectly), then back to qb 2.5. Sometimes I have both open on two different ipads.
MSI laptop with Intel i7 2630QM quad core at 2.00 GHz - 16GB DDR3 RAM - Nvidia 16GB GTX480M - 1TB HD (2 x 500GB 7200 rpm) - Steinberg UR28M interface - Motif XS8 via USB - Cubase 8.0.5 - Lemur (arts|UNMUTED qb2.5) - Native Instruments Komplete Ultimate 9

ankape
New Member
Posts: 5
Joined: Sun Sep 02, 2012 6:46 pm
Contact:

Re: Using an iPad with Cubase Pro 8...

Post by ankape »

Who uses v-control on a windows system with Cubase 7.5 or 8 too? And does it work? V-window does not work with my cubase 7.5 (win8, 64bit), but with cubase 7 on the same system there is no problem!!! Any hint to solve this problem will help me!

*Edit: I should write, what doesnt work in V-window (Cubase 7.5): In V-window mode i can select desktop and explorer, but no plugin! Plugins doesnt appear in V-window... In Cubase 7 everything in V-windwo works correctly, i can select plugins.

User avatar
jono not bono
Member
Posts: 566
Joined: Thu May 09, 2013 11:43 am
Contact:

Re: Using an iPad with Cubase Pro 8...

Post by jono not bono »

I have just bought qb 2.5 and got it working faultlessly with Cubase Pro 8. MY GOD. It's amazing. I have got to read the manual because it is seriously deep and rich with features. I may look into V Control but I am going to learn how to use qb 2.5 first and Metafader (I also bought this for Midi CCs and if it's anything by the quality of qb 2.5 I know I am not going to regret it). Who would have thought an iPad could be this useful. I think a second iPad maybe on the cards!
Please make me stop buying stuff.

ltf3
Member
Posts: 463
Joined: Sun Dec 19, 2010 5:15 pm
Contact:

Re: Using an iPad with Cubase Pro 8...

Post by ltf3 »

You could try Air Display

It turns your iPad into a second display ( albeit small ... ) which you can set up with Cubase as you like. I often put my Pool window there... Or open a Channel window and use the iPad to touch/ drag EQ settings. Could have the Automation panel there... The activate / deactivate buttons are now touch enabled!
Lee

Cubase 8.5, Nuendo 10, Cubasis ( gotta luv it ), Arturia Audio Fuse, OS 10.13.6, IMac Quad Core 3.2 GHz i7, 32GB RAM, Radeon Graphics 4GB

User avatar
jono not bono
Member
Posts: 566
Joined: Thu May 09, 2013 11:43 am
Contact:

Re: Using an iPad with Cubase Pro 8...

Post by jono not bono »

Thanks for the suggestion. I'm actually more than happy using Lemur Templates with the iPad now. At the touch of a button all Automation features appear on iPad, EQs, etc It's amazing. It does everything a controller should with the only thing lacking for me are real physical faders for controlling CCs. I'm afraid nothing beats the real thing although I am persevering with the CC faders in Arts Unmuted Metafader for now. For extra screens I'm just going to buy more 28 inch 4k Displays though.
Please make me stop buying stuff.

User avatar
Home Studio 87
Member
Posts: 817
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:32 pm
Contact:

Re: Using an iPad with Cubase Pro 8...

Post by Home Studio 87 »

You can also look to touch screen with D-Touch for Cubase : http://www.deviltechnologies.com/index.php/products
Gigabyte GA-X99P-SLI / Intel Corei7 6800k / 32 Go DDR4 / 4x SSD / Win 10 Pro x64 / UAD Apollo Twin USB / UAD2 Satellite Octo USB / UAD2 Octo PCIe / Cubase Pro 10 / VEP6 / D-Touch Cubase / Console 1 / 24 Ch X-Touch / CMC Controllers / iPad 2&3 Lemur / Komplete Kontrol S61 MK2 /

Post Reply

Return to “Cubase iC Pro”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest