Page 1 of 1

Multiple selection bug

Posted: Sun Apr 16, 2017 12:23 am
by didierb
Hello,

I am using Cubase Pro 8.0.40 Build 623 (64-bit) on Windows 7 Pro. For the past couple of days, it's been behaving strangely when I try to select a MIDI event.

In the example below, I've clicked only on the "Breaking Point" MIDI clip, but Cubase also selects Waterchime at the same time. I can't edit one independently from the other. If I delete one, the other disappears as well. If I control-click on one event to deselect it, both events get deselected.
Capture01.JPG
(32.36 KiB) Not downloaded yet
A similar problem occurs with MIDI controls:
Capture02.JPG
(23.63 KiB) Not downloaded yet
Here, I am trying to edit the value of the panning controller, but Cubase also selects the MIDI clip. In this case, I can deselect the clip and access the controller's value, but that's just weird. It never used to do that.

Any suggestion? Thank you in advance.

Sincerely,

-- Didier

Re: Multiple selection bug

Posted: Mon Aug 07, 2017 2:53 pm
by patrickpuszko
The MIDI Events are probably linked. Press CTRL+U to unlink/ungroup them.

That should fix it.
- PP

Re: Multiple selection bug

Posted: Sun Jul 22, 2018 11:40 pm
by xtof
I had the same issue, and found out it was a folder thing.
Do you have the tracks in a folder and enabled group editing button? ....

https://steinberg.help/cubase_pro_artis ... ing_t.html

Re: Multiple selection bug

Posted: Fri Dec 14, 2018 9:52 pm
by mixalis
i have a similar issue that only occurs in some projects. is there a solution? i dont have any folders on the project

Re: Multiple selection bug

Posted: Thu Mar 07, 2019 1:38 am
by chikitin
patrickpuszko wrote:
Mon Aug 07, 2017 2:53 pm
The MIDI Events are probably linked. Press CTRL+U to unlink/ungroup them.

That should fix it.
- PP
Did not note this! Thank you. I just found the issue was group editing!

Re: Multiple selection bug

Posted: Tue Mar 17, 2020 2:57 pm
by wolfgang91
xtof wrote:
Sun Jul 22, 2018 11:40 pm
I had the same issue, and found out it was a folder thing.
Do you have the tracks in a folder and enabled group editing button? ....

https://steinberg.help/cubase_pro_artis ... ing_t.html
That's my case. Thanks!!

Re: Multiple selection bug

Posted: Tue Mar 17, 2020 3:41 pm
by chikitin
wolfgang91 wrote:
Tue Mar 17, 2020 2:57 pm
xtof wrote:
Sun Jul 22, 2018 11:40 pm
I had the same issue, and found out it was a folder thing.
Do you have the tracks in a folder and enabled group editing button? ....

https://steinberg.help/cubase_pro_artis ... ing_t.html
That's my case. Thanks!!
It would be nice, if Cubase could warn us about that. Just a thought.

Re: Multiple selection bug

Posted: Mon Oct 05, 2020 10:12 am
by MoreTreble
CTRL+U just saved me!

I was tearing my hair out before I found this thread.
Thanks so much.