Pitch Detection in Halion 6 Sample Editor - How?

Post general topics related to HALion 6 and HALion Sonic 3 here.
Post Reply
JimmyCornelius
New Member
Posts: 2
Joined: Wed Sep 23, 2020 8:50 am
Contact:

Pitch Detection in Halion 6 Sample Editor - How?

Post by JimmyCornelius »

Hi everyone,

How does the pitch detection in the sample editor work? I recorded some samples from chimes and it says "Pitch N/A". How can I analyse the pitch of the sample and in case correct it? I can't find anything about this in the Manual.

I need this since i'm sampling some untuneable Instruments like toy pianos etc.

misohoza
Member
Posts: 966
Joined: Sun Oct 05, 2014 12:18 am
Contact:

Re: Pitch Detection in Halion 6 Sample Editor - How?

Post by misohoza »

See the little icons on the left of the sample editor display. One of them is for pitch detection.
Attachments
PD.PNG
(106.77 KiB) Not downloaded yet
Win 10 Home, 64 bit, 8 gb ram,
Cubase Pro 10.5, Wavelab Pro 9.5, Halion 6, Dorico 3,
NI Komplete 10 Ultimate, Ozone 7,
UR 44

JimmyCornelius
New Member
Posts: 2
Joined: Wed Sep 23, 2020 8:50 am
Contact:

Re: Pitch Detection in Halion 6 Sample Editor - How?

Post by JimmyCornelius »

Thanks for your reply. Unfortunately it did not help. I knew how to display the pitch detection curve, but it shows nothing since the pitch has not been detected. This works in the wavetable editor, just not in the sample editor where I need it.
Pitch NA.JPG
screenshot
(49.82 KiB) Not downloaded yet
As you can see, PD curve is already switched on but does nothing. If I click on Pitch N/A in the upper right nothing happens.

In case this might be a bug - I'm running Halion 6.4.0 on Win10 Pro, Nuendo10.2.10, Intel Core i5-4690, 16,0 GB RAM

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests