Cubase IC Pro - iPad Pro iOS 13.3.1 onscreen keyboard problem

Post Reply
GNP
Junior Member
Posts: 153
Joined: Sat Mar 18, 2017 2:46 pm
Contact:

Cubase IC Pro - iPad Pro iOS 13.3.1 onscreen keyboard problem

Post by GNP »

Hi,

I have an iPad Pro with iOS 13.3.1.

Whenever I open Cubase IC Pro to type in my computer's IP address, the keyboard on the iPad has alot of glitches??

Like when I press "Join" on the iPad keyboard, it doesn't join - it simply inputs another character like a "0"!!

What gives??

Any help would be appreciated, thanks!
Win10 Pro 64bit | i9-7940X, 14-core CPU | 128G RAM, 3200MHz | UAD 2-QUAD DSP Card | BLACKMAGIC Decklink Mini Monitor GPU | ASUS Phoenix GTX 1060 6GB GPU | CORSAIR 850W PSU | One SSD OS HDD, Four 6TB HDDs

Lemur, iPad Pro 12.9", iConnectivity MIDI2+

RME Fireface UFX+, latest firmware and drivers
Antelope Isochrone OCX Clock

ASUS X299 Deluxe BIOS CPU: Everything disabled, except Hyperthreading & Intel Turbo Boost Max 3
Steinberg Power Scheme activated

http://www.graynoteprods.com

olivero54
New Member
Posts: 18
Joined: Thu Apr 05, 2018 5:57 am
Contact:

Re: Cubase IC Pro - iPad Pro iOS 13.3.1 onscreen keyboard problem

Post by olivero54 »

I'm having the same problem. Cannot click on “A” “1” “2” “3” “S” any of the keys on the left of the keyboard. See picture. I tried closing and reopening the app, rebooting my ipad, and even uninstalling/re-installing the Cubase IC pro app (no available update as of 4/28/2020). Still no luck.

Support team, please advise, thx!

DAW: Cubase Pro 10.5.5. Build 1
Ipad pro 10.5-inch: iOS 13.3

Image
OS: MacOS Catalina (10.15.7)
DAWs: Cubase Pro 10.5.20.179 , FL studio 20.7.2, Ableton Live Suite 10.1.25, Logic Pro 10.5.1, Reason Suite 11.3.3d10
Notation: Dorico 3.1.10.1032, Sibelius 20.9.2951

User avatar
mr.roos
Senior Member
Posts: 1610
Joined: Thu Apr 07, 2011 6:56 pm
Contact:

Re: Cubase IC Pro - iPad Pro iOS 13.3.1 onscreen keyboard problem

Post by mr.roos »

OK, the fact that you have to enter an IP address is odd to me. Yes, you do have that option, but I have never had to use it. Your signature is not clear, what is your DAW? Certainly you don't have Cubase on an iPad?

I can't speak to Mac if your DAW is Mac, but for PC the only thing I can think of to solve your problem is to make sure you have a clear path to your router. When this is the case, there is no need to enter an IP address. If you are Windows, search networks, public and private and how to set them up. I would bet that your OS is blocking the Ski remote.
Cubase 10.5 Pro from SX3, WaveLab Pro 10, Groove Agent 5, iC Pro remote app, Win10 64-bit (2004 update installed - latest OS build always), Intel i7 8700 Coffee Lake 6-Core 3.2GHz, 32G DDR4 3200, Gigabyte Z390 Designare MB, Radeon RX570 Graphics card, Mackie 1640i (FireWire via TI chipset PCI-E card), 1K iRig Pads, StudioLogic Numa Compact 2X 88-Key, and Roland FP-30.

jlandells
New Member
Posts: 2
Joined: Tue Nov 26, 2019 11:47 am
Contact:

Re: Cubase IC Pro - iPad Pro iOS 13.3.1 onscreen keyboard problem

Post by jlandells »

I wrestled with this for ages, to the point I was ready to request a refund. I discovered 2 things though:

1) If you flip your iPad upside down, more of the keyboard works!
2) If you've realised you need to install the SKI remote support module in Cubase (I hadn't - check out this link) you should find that you don't even need to enter an IP address.

Post Reply

Return to “Cubase iC Pro”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests