iC Pro connection problem Cubase 10.5

Post Reply
MartozJC
New Member
Posts: 1
Joined: Fri Nov 22, 2019 1:19 pm
Contact:

iC Pro connection problem Cubase 10.5

Post by MartozJC »

Hello everyone,

Just noticed that now that I have upgraded from Cubase 10 to 10.5, can't connect with the iC Pro app: the iPad recognize the PC, but it gets stuck after selecting the PC (Windows 10).
Everything is updated and obviously the firewall is not blocking anything related.
Thanks.

User avatar
djangodeadman
Junior Member
Posts: 88
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:01 pm
Contact:

Re: iC Pro connection problem Cubase 10.5

Post by djangodeadman »

I am experiencing the exact same behaviour.
SCAN 3XS PC Intel Core i9 3.6 GHz 8 Core 16Gb DDR4 2666 MHz RAM UAD Apollo X 8P Midex 8

User avatar
djangodeadman
Junior Member
Posts: 88
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:01 pm
Contact:

Re: iC Pro connection problem Cubase 10.5

Post by djangodeadman »

I have solved the problem (for me at least), by allowing Cubase 10.5 through the Windows firewall.
SCAN 3XS PC Intel Core i9 3.6 GHz 8 Core 16Gb DDR4 2666 MHz RAM UAD Apollo X 8P Midex 8

alangier
New Member
Posts: 2
Joined: Tue Feb 18, 2020 8:48 pm
Contact:

Re: iC Pro connection problem Cubase 10.5

Post by alangier »

I am experiencing this issue, did the firewall fix it for everyone?

alangier
New Member
Posts: 2
Joined: Tue Feb 18, 2020 8:48 pm
Contact:

Re: iC Pro connection problem Cubase 10.5

Post by alangier »

In case anyone else has this issue, I went in to my windows firewall, and there are 2 entries for Cubase 10. I made sure both private and public networks were clicked for each entry and now my IC will connect, problem solved.

Arijalmari
Junior Member
Posts: 114
Joined: Fri Dec 17, 2010 11:53 am
Contact:

Re: iC Pro connection problem Cubase 10.5

Post by Arijalmari »

Is anyone still using this successfully on Win 7 & Cubase 10.5?

I added the rules on all profiles, even turned the firewall off but no cigar. The outcomes are sporadic. I managed to get the project showing once (1) on the iPad, but after some 30 seconds of playback the connection became unresponsive.

EDIT: I'm moving to Avid Control, will miss the features.
Cubase Pro 10.5 | Asus P8Z77-V | Intel Core i5-3570 | 32gb RAM | Win7 Pro x64 | M-Audio ProFire 2626 | Art DPS II | iPad Air 2, iPad Pro 11 | Cubasis 2&3 | Cubase iC Pro | M Audio Oxygen 88 | Novation Circuit

User avatar
mr.roos
Senior Member
Posts: 1610
Joined: Thu Apr 07, 2011 6:56 pm
Contact:

Re: iC Pro connection problem Cubase 10.5

Post by mr.roos »

alangier is correct. Open the Win10 Firewall settings and add Cubase 10.5 to the list of programs/apps that can pass through the Firewall and iC Pro works like it always did.
Cubase 10.5 Pro from SX3, WaveLab Pro 10, Groove Agent 5, iC Pro remote app, Win10 64-bit (2004 update installed - latest OS build always), Intel i7 8700 Coffee Lake 6-Core 3.2GHz, 32G DDR4 3200, Gigabyte Z390 Designare MB, Radeon RX570 Graphics card, Mackie 1640i (FireWire via TI chipset PCI-E card), 1K iRig Pads, StudioLogic Numa Compact 2X 88-Key, and Roland FP-30.

Post Reply

Return to “Cubase iC Pro”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests