Padshop Pro Zero Gravity sounds

All topics on Padshop and Padshop Pro
Post Reply
User avatar
Smedberg
Junior Member
Posts: 53
Joined: Thu Feb 02, 2012 12:08 am
Contact:

Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by Smedberg »

Cannot get these sounds to appear in list.
Have done the e-licencer licence code registration...

A separate "limited time licence is found as a soft licence??

The Zero Gravity tree is found in sound browser but no sound is visual inside this folder?
i7 2600, 16 gb ram, w64, cubase 8,0

Shinta215
Senior Member
Posts: 1032
Joined: Sat Feb 18, 2012 8:26 pm

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by Shinta215 »

I'm assuming that you bought the upgrade bundle?

You activated both of the license codes?

User avatar
Smedberg
Junior Member
Posts: 53
Joined: Thu Feb 02, 2012 12:08 am
Contact:

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by Smedberg »

Shinta215 wrote:I'm assuming that you bought the upgrade bundle?

You activated both of the license codes?
Yes, both the Padshop pro and the Zero Gravity codes have been entered.
See attached picture for reference.

Inside Padshop pro I can chose big browser and on top see three folders: factory, Factory Pro and Zero Gravity.
Clicking on Zero Gravity "gray out" all attributes and no sound is seen inside the sound window.
Attachments
Skärmklipp.JPG
(28.16 KiB) Not downloaded yet
i7 2600, 16 gb ram, w64, cubase 8,0

cenk
Junior Member
Posts: 64
Joined: Thu Jan 13, 2011 2:36 pm
Contact:

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by cenk »

Hi,

Try to find and reselect zero gravity from media bay (I think it was under factory content / steinberg etc.). Thats what happened and worked for me.
Software: Windows 8 (64 bit), Cubase 7 (64 bit), Vienna Ensemble Pro, Steinberg VSTs, East West Play VSTs 64 bit

Hardware: Intel i7 3.4 Ghz CPU, 32GB DDR3 Memory, Steinberg/Yamaha MR816X DSP Sound Card & CC121 Controller, M-Audio Keystation, Event Reference Monitors, Rode NT2-A

User avatar
Smedberg
Junior Member
Posts: 53
Joined: Thu Feb 02, 2012 12:08 am
Contact:

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by Smedberg »

cenk wrote:Hi,

Try to find and reselect zero gravity from media bay (I think it was under factory content / steinberg etc.). Thats what happened and worked for me.
PERFECT!

It worked. highlight Zero Gravity folder in Mediabay and then rescan made the presets appear.
Thanks a ton!
i7 2600, 16 gb ram, w64, cubase 8,0

cenk
Junior Member
Posts: 64
Joined: Thu Jan 13, 2011 2:36 pm
Contact:

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by cenk »

Smedberg wrote:
cenk wrote:Hi,

Try to find and reselect zero gravity from media bay (I think it was under factory content / steinberg etc.). Thats what happened and worked for me.
PERFECT!

It worked. highlight Zero Gravity folder in Mediabay and then rescan made the presets appear.
Thanks a ton!
Your're welcome :)
have fun!
Software: Windows 8 (64 bit), Cubase 7 (64 bit), Vienna Ensemble Pro, Steinberg VSTs, East West Play VSTs 64 bit

Hardware: Intel i7 3.4 Ghz CPU, 32GB DDR3 Memory, Steinberg/Yamaha MR816X DSP Sound Card & CC121 Controller, M-Audio Keystation, Event Reference Monitors, Rode NT2-A

Sayer
New Member
Posts: 6
Joined: Fri May 04, 2012 1:17 am
Contact:

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by Sayer »

Thank you... this worked for me as well.

I had never heard of the media bay before and it took me a while to figure out what/where it was. Finally searched the Cubase manual and there it was. :oops:

User avatar
SuStudio
Member
Posts: 288
Joined: Sat May 14, 2011 9:44 pm
Contact:

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by SuStudio »

How are you liking those Zero Gravity sounds? Seems like a good price on the Padshop Pro upgrade with the Zero sounds however, I use pad sounds in musical contexts and am not really interested in unique fx sounds or cinema-based libraries. From the demos, it's hard to tell the makeup of the library. Any opinions?
Cubase 10 - Wavelab 7.2.1 - Cubasis 2.5 & ICPro
Mac Pro Quad 3.7 Ghz 32GB, OSX 10.14
Macbook Pro 2.77 Ghz 8GB, OXS 10.12.6
UA Apollo Twin Quad MKII, G-Tech Raid, True P-Solo, innumerable VSTi & plug-ins.

User avatar
Smedberg
Junior Member
Posts: 53
Joined: Thu Feb 02, 2012 12:08 am
Contact:

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by Smedberg »

SuStudio wrote:How are you liking those Zero Gravity sounds? Seems like a good price on the Padshop Pro upgrade with the Zero sounds however, I use pad sounds in musical contexts and am not really interested in unique fx sounds or cinema-based libraries. From the demos, it's hard to tell the makeup of the library. Any opinions?
There are 250 additional presets in the Zero Gravity folder and the majority of those are pads that you can use in musical context. The wave files that goes along have a huge amount of diverisity that the 250 presets don't show.
You have synth sounds, FM sounds, voices, two fx folders and a drum folder. Have not counted the number of files but there is possibility to make more sounds than just pads from those.
As you said, it doesn't cost much...
But if you are tight on budget there is nothing in there you cannot do yourself, by importing waves of different kind.
i7 2600, 16 gb ram, w64, cubase 8,0

User avatar
SuStudio
Member
Posts: 288
Joined: Sat May 14, 2011 9:44 pm
Contact:

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by SuStudio »

Thanks Smedberg! That first pad on the demo is the kind of stuff I'm always after although I do appreciate the other esoteric stuff...just never have a spot to track them. About the install, how big is the full download and does the install allow you to target a drive of your choosing for the library? I appreciate the input.
Cubase 10 - Wavelab 7.2.1 - Cubasis 2.5 & ICPro
Mac Pro Quad 3.7 Ghz 32GB, OSX 10.14
Macbook Pro 2.77 Ghz 8GB, OXS 10.12.6
UA Apollo Twin Quad MKII, G-Tech Raid, True P-Solo, innumerable VSTi & plug-ins.

User avatar
papi61
Member
Posts: 520
Joined: Mon Mar 05, 2012 9:56 pm

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by papi61 »

OK, now that I'm sure I'm experiencing the same problem as Smedberg (can see the location tree but no sounds), I'm not sure I understood the solution. When you say "reselect" the folders in media bay, what do you mean exactly? De-select and then re-select? The problem is, if I try to de-select a folder, I'm getting this warning: "REMOVE FROM DATABASE?"

Should I click REMOVE? I'm afraid of erasing the folder permanently.
Desktop: i7 3770k, 32 GB RAM, nVidia GTX770 + GT640-DCSL fanless, 3 monitors (30" 2560x1600 + 2x 27" 1920x1080), 256 GB SSD (OS), 2 TB SATA III (audio), 3 TB SATA III (sample libraries), 3x 3 TB USB 3.0 (backup/archives), RME UFX, Win 8.1 Pro x64, Cubase 7.5, Sonar X3, Vienna Ensemble Pro 5.

Slaves: 2x i7 2700k, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 3 TB SATA III, Win 8.1 Pro x64, Vienna Ensemble Pro 5.

Laptop: 17" HP EliteBook 8770w (i7 3820QM 2.7 Ghz/3.7 Ghz max OC, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 1 TB SATA III), RME Babyface, Win 7 Pro x64, Vienna Ensemble Pro 5, Cubase 7.5, Sonar X3.

SirJoseph
Junior Member
Posts: 146
Joined: Sun Dec 19, 2010 6:02 am
Contact:

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by SirJoseph »

papi61 wrote:OK, now that I'm sure I'm experiencing the same problem as Smedberg (can see the location tree but no sounds), I'm not sure I understood the solution. When you say "reselect" the folders in media bay, what do you mean exactly? De-select and then re-select? The problem is, if I try to de-select a folder, I'm getting this warning: "REMOVE FROM DATABASE?"

Should I click REMOVE? I'm afraid of erasing the folder permanently.
You cannot delete folders from MediaBay permanently. You can start from scratch at any time. Just select the folder with Zero Gravity Samples, then "rescan" it. Should work after that. I dont think you actually have to "remove" it from the database. I could be wrong though..
15" Macbook Pro Retina Late 2013 2.6 10.9+ 16gb 500GB Flash
MOTU Ultralite (2) | Focusrite Scarlet 2i4 | Presonus Eureka
Motif XS6 + FW | Fantom X6 | NI Maschine MK2 | M-Audio 61 Keystation | Korg K25
Rode NT1 | Rode NT2a | Shure BETA 87A | Audix OM2
Cubase 9.5 | Logic Pro X | FL Studio | Reason 6.5 | Maschine 2
Halion 6 | NI Komplete 11 | Arturia V Collection | EWQL Symphonic Choirs | Waves
Shure SRH840 | Pioneer SC-57 | Various Monitor Audio Silver Speakers and sub

User avatar
papi61
Member
Posts: 520
Joined: Mon Mar 05, 2012 9:56 pm

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by papi61 »

Just select the folder with Zero Gravity Samples, then "rescan" it.
That's what I did, but nothing changed. So I was thinking of deselecting the folders and then reselecting them, but then I saw that popup warning that scared me. What if the browser can no longer find those folders, even if physically they're still on the drive?
Desktop: i7 3770k, 32 GB RAM, nVidia GTX770 + GT640-DCSL fanless, 3 monitors (30" 2560x1600 + 2x 27" 1920x1080), 256 GB SSD (OS), 2 TB SATA III (audio), 3 TB SATA III (sample libraries), 3x 3 TB USB 3.0 (backup/archives), RME UFX, Win 8.1 Pro x64, Cubase 7.5, Sonar X3, Vienna Ensemble Pro 5.

Slaves: 2x i7 2700k, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 3 TB SATA III, Win 8.1 Pro x64, Vienna Ensemble Pro 5.

Laptop: 17" HP EliteBook 8770w (i7 3820QM 2.7 Ghz/3.7 Ghz max OC, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 1 TB SATA III), RME Babyface, Win 7 Pro x64, Vienna Ensemble Pro 5, Cubase 7.5, Sonar X3.

SirJoseph
Junior Member
Posts: 146
Joined: Sun Dec 19, 2010 6:02 am
Contact:

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by SirJoseph »

papi61 wrote:That's what I did, but nothing changed. So I was thinking of deselecting the folders and then reselecting them, but then I saw that popup warning that scared me. What if the browser can no longer find those folders, even if physically they're still on the drive?
I see. Then you must remove it apparently. I wouldnt worry about not being able to add it later, you can.
15" Macbook Pro Retina Late 2013 2.6 10.9+ 16gb 500GB Flash
MOTU Ultralite (2) | Focusrite Scarlet 2i4 | Presonus Eureka
Motif XS6 + FW | Fantom X6 | NI Maschine MK2 | M-Audio 61 Keystation | Korg K25
Rode NT1 | Rode NT2a | Shure BETA 87A | Audix OM2
Cubase 9.5 | Logic Pro X | FL Studio | Reason 6.5 | Maschine 2
Halion 6 | NI Komplete 11 | Arturia V Collection | EWQL Symphonic Choirs | Waves
Shure SRH840 | Pioneer SC-57 | Various Monitor Audio Silver Speakers and sub

User avatar
papi61
Member
Posts: 520
Joined: Mon Mar 05, 2012 9:56 pm

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by papi61 »

SirJoseph wrote:
papi61 wrote:That's what I did, but nothing changed. So I was thinking of deselecting the folders and then reselecting them, but then I saw that popup warning that scared me. What if the browser can no longer find those folders, even if physically they're still on the drive?
I see. Then you must remove it apparently. I wouldnt worry about not being able to add it later, you can.
Tried that too. No difference. I went as far as reinstalling everything. No difference. Contacted Steinberg's customer support last Friday, it's now Wednesday and still no answer. A pitiful joke, as usual. :cry:

OK, now this is interesting. I checked with the location where the sounds are stored (program data > VST3 presets > Steinberg Media Technologies > Padshop) and I can see the three folders (Factory, Factory Pro, Zero Gravity.) The Factory folders contains 1.37 mb of data, but the other two folders are both 0 bytes. Even more puzzling, if I try to access them I get an error message (you don't currently have permission to access this folder.) I managed to regain "ownership" of the folders by going into the security pages and now I can see the patches. But unfortunately Padshop Pro (or the media bay) still cannot see them.
Desktop: i7 3770k, 32 GB RAM, nVidia GTX770 + GT640-DCSL fanless, 3 monitors (30" 2560x1600 + 2x 27" 1920x1080), 256 GB SSD (OS), 2 TB SATA III (audio), 3 TB SATA III (sample libraries), 3x 3 TB USB 3.0 (backup/archives), RME UFX, Win 8.1 Pro x64, Cubase 7.5, Sonar X3, Vienna Ensemble Pro 5.

Slaves: 2x i7 2700k, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 3 TB SATA III, Win 8.1 Pro x64, Vienna Ensemble Pro 5.

Laptop: 17" HP EliteBook 8770w (i7 3820QM 2.7 Ghz/3.7 Ghz max OC, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 1 TB SATA III), RME Babyface, Win 7 Pro x64, Vienna Ensemble Pro 5, Cubase 7.5, Sonar X3.

User avatar
Smedberg
Junior Member
Posts: 53
Joined: Thu Feb 02, 2012 12:08 am
Contact:

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by Smedberg »

papi61 wrote:and I can see the three folders (Factory, Factory Pro, Zero Gravity.) The Factory folders contains 1.37 mb of data, but the other two folders are both 0 bytes.
And you have licenced both Pro and Zero Gravity according to instructions?
i7 2600, 16 gb ram, w64, cubase 8,0

User avatar
papi61
Member
Posts: 520
Joined: Mon Mar 05, 2012 9:56 pm

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by papi61 »

Smedberg wrote:
papi61 wrote:and I can see the three folders (Factory, Factory Pro, Zero Gravity.) The Factory folders contains 1.37 mb of data, but the other two folders are both 0 bytes.
And you have licenced both Pro and Zero Gravity according to instructions?
Yes, of course.
Desktop: i7 3770k, 32 GB RAM, nVidia GTX770 + GT640-DCSL fanless, 3 monitors (30" 2560x1600 + 2x 27" 1920x1080), 256 GB SSD (OS), 2 TB SATA III (audio), 3 TB SATA III (sample libraries), 3x 3 TB USB 3.0 (backup/archives), RME UFX, Win 8.1 Pro x64, Cubase 7.5, Sonar X3, Vienna Ensemble Pro 5.

Slaves: 2x i7 2700k, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 3 TB SATA III, Win 8.1 Pro x64, Vienna Ensemble Pro 5.

Laptop: 17" HP EliteBook 8770w (i7 3820QM 2.7 Ghz/3.7 Ghz max OC, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 1 TB SATA III), RME Babyface, Win 7 Pro x64, Vienna Ensemble Pro 5, Cubase 7.5, Sonar X3.

Alan_W
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Jul 31, 2012 9:27 am
Contact:

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by Alan_W »

Hello,

I had the same situation with a Zero Gravity folder looking empty after a new installation of the upgrade package (Cubase 6.5 then Padshop Pro then Zero Gravity).

The "rescan" from Media Bay solution worked well for me. Thanks. :)

-Alan
-Alan

DAB
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Aug 21, 2012 9:57 pm
Contact:

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by DAB »

Having purchased Zero Gravity, I cannot access the sounds.

I have licensed the product with the elicencer and installed / uninstalled a couple of times.

I have used the media bay option and rescanned everything. I still can't access my sounds.

I've tried two nights in succession now so I've not just tried and quicky admitted defeat. I'm now spending more time trying to get the product to work than actually having fun with it.

Any suggestions ? or do I just ask for my money back?

Help would be appreciated

Cubase 6 LE AI Elements Win XP

Regards
Dave

User avatar
papi61
Member
Posts: 520
Joined: Mon Mar 05, 2012 9:56 pm

Re: Padshop Pro Zero Gravity sounds

Post by papi61 »

DAB,

uninstall everything. Then contact Steinberg support and have them email you a link for the Padshop installer 1.1. Reinstall everything.

I had the same problem, that's what I did and now everything works fine. I strongly suspect that the installer you and I used had a bug. Of course Steinberg will never admit it, but that's fine, all I care is that now everything works.
Desktop: i7 3770k, 32 GB RAM, nVidia GTX770 + GT640-DCSL fanless, 3 monitors (30" 2560x1600 + 2x 27" 1920x1080), 256 GB SSD (OS), 2 TB SATA III (audio), 3 TB SATA III (sample libraries), 3x 3 TB USB 3.0 (backup/archives), RME UFX, Win 8.1 Pro x64, Cubase 7.5, Sonar X3, Vienna Ensemble Pro 5.

Slaves: 2x i7 2700k, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 3 TB SATA III, Win 8.1 Pro x64, Vienna Ensemble Pro 5.

Laptop: 17" HP EliteBook 8770w (i7 3820QM 2.7 Ghz/3.7 Ghz max OC, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 1 TB SATA III), RME Babyface, Win 7 Pro x64, Vienna Ensemble Pro 5, Cubase 7.5, Sonar X3.

Post Reply

Return to “Padshop and Padshop Pro”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest